eOriginals

Un blog unde poti publica articole in mod gratuit.
Pe eOriginals gasiti informatii din orice domeniu de interes.1. Fii pregatit

Cu exceptia cazului in care utilizezi una din noile game de aparate de ras umede si uscate - care pot fi folosite cu sau fara apa - vei obtine rezultate mult mai bune de la un aparat de ras electric, daca barba este uscata si rigida. Pentru a te asigura ca aceasta este lipsita de murdarie si sebum (ulei natural al pielii), utilizeaza inainte un produs de barbierit pe baza de alcool. Cele mai multe contin ingrediente, cum ar fi vitamina E, asigurandu-se ca pielea este protejata si iritatia este mentinuta la un nivel minim.

2. Gaseste unghiul potrivit

Mentine aparatul la un unghi potrivit, aproape de fata si foloseste mana libera pentru a intinde pielea fetei in timp ce te razi, pentru ca firele de par sa fie indreptate corespunzator. Acest lucru va asigura un maxim contact cu pielea, reduce timpul de barbierit si minimizeaza agatarea. Aparatele de ras cu folie functioneaza cel mai bine prin miscari de inainte-inapoi, in timp ce aparatele rotative trebuie folosite prin miscari circulare.

3. Pastreaza o temperatura constanta

Deoarece sunt electrice, majoritatea aparatelor emana caldura in momentul utilizarii – veste proasta pentru cei cu pielea sensibila pentru ca poate cauza iritatii. Intotdeauna incepe cu partile mai sensibile , precum gatul, pentru ca aparatul este inca rece. Apasa usor si nu aplica pe aceeasi portiune de foarte multe ori.

4. Intretine aparatul corespunzator

Aparatele de ras sunt precum masinile: se comporta bine daca sunt bine intretinute si piesele defecte sau uzate sunt inlocuite. Majoritatea vin acum cu propriile sisteme de curatare. Daca aparatul tau este prevazut cu asa ceva, foloseste-le. Nu numai ca vei imbunatati procesul de barbierit, dar vei prelungi si viata aparatului. Foloseste peria de curatare pentru a inlatura praful sau parul de pe lame sau folie dupa fiecare utilizare, insa fi discret pentru ca aceste parti sunt delicate si usor de distrus. Niciodata nu scutura aparatul de marginea chiuvetei. Daca folosesti un aparat cu folie, aceasta trebuie inlocuita o data la 1-2 ani, in functie de grosimea firului de par pe care este utilizata. Multi barbati neglijeaza acest aspect si preseaza prea tare aparatul pentru un ras decent si isi irita astfel pielea. Detaliile de inlocuire ale acestor parti vin in general in manualul de utilizare, asadar pastreaza-l aproape.

5. Ai rabdare

Rabdarea este esentiala in orice tehnica de ras, dar mai ales importanta pentru cei incepatori in folosirea aparatelor de ras electrice. Daca ai folosit un aparat de ras umed intreaga viata si te-ai decis sa treci pe electric, pielea ta va avea nevoie de cateva saptamani pentru a se adapta noii tehnici de barbierit. Insista si nu renunta daca ai parte de ceva iritatii la inceput. Echipament recomandat Solutie pentru barbierit Lab Series: Un lichid cu efect de racire, care ridica firele de par si protejeaza pielea. Se recomanda a fi folosit inaintea barbieritului. Spray de curatare si lubrifiere a fetei de la Braun: Potrivit pentru toate brandurile si modelele, acest spray usor de utilizat este perfect pentru pastrarea capului de ras intr-o buna stare de functionare. Aparat de ras Panasonic ES-LV61 cu 4 lame pentru un barbierit Umed/Uscat Cea mai noua lansare a firmei Panasonic, este primul aparat umed/uscat din lume cu folie lineara, care ofera o experienta unica si un barbierit versatil.