eOriginals

Un blog unde poti publica articole in mod gratuit.
Pe eOriginals gasiti informatii din orice domeniu de interes.Aveam nevoie de un calculator acasa, pentru redactarea documentelor, informare de pe internet, trims si primit e-mailuri, navigat pe retelele de socializare, vizualizat poze si cam atat...Am unul vechi care si-a facut bine treaba o vreme, dar imi parea din ce in ce mai lent in comparatie cu cel de la locul de munca. Timpul in care lucrez acasa este destul de scurt si voiam un calculator care sa ruleze rapid. Stiam cam ce imi doresc, dar nu am prea multe cunostinte despre cum poti alege un calculator care sa-ti satisfaca cerintele, dar ceea ce stiam cu certitudine era faptul ca voiam sa fac o achizitie buna la un pret cat mai mic. La serviciu utilizez un laptop si am vazut avantajele pe care ti le ofera un computer portabil, deci stiam sigur ca vreau si acasa tot un laptop.

Pe internet am gasit, fireste, foarte multe oferte, pentru laptopuri echipate cu cea mai recenta tehnologie, laptopuri second hand si o alta categorie care mi-a atras atentia, numite de catre furnizori laptopuri refurbished. Bineinteles ca am inceput sa ma interesez ce este un laptop refurbishe.

El poate fi un laptop nou, dar care a fost returnat de catre un client din motive de genul: s-a decis sa renunte si sa faca alta achizitie, a vrut un alt model sau pur si simplu nu se poate obisnui sa-l utilizeze. Se poate intampla, de asemenea, ca laptopul sa fie renovat ca urmare a unei mici defectiuni, identificate dupa vanzare. Cum stau lucrurile in acest caz: laptopul este returnat la producator, care detecteaza defectul si schimba piesele defecte. Se efectueaza apoi teste pentru a asigura buna functionare a calculatorului. Dupa ce a fost renovat, acesta este reambalat intr-un ambalaj nou si este repus in vanzare ca refurbished.

Prin urmare, un laptop refurbished poate fi unul nou, sau cel putin unul intr-o stare perfecta de functionare, asa ca am decis sa imi cumpar unul din aceasta categorie, mai ales ca pretul este cu aproape 40% mai mic si primesc si o perioada de garantie.