eOriginals

Un blog unde poti publica articole in mod gratuit.
Pe eOriginals gasiti informatii din orice domeniu de interes.Tehnologii moderne in domeniul auto

Ultimele decade au cunoscut un avant tehnologic in toate domeniile. Industria automobilistica nu a facut exceptie. Autovehiculele s-au schimbat intr-o maniera radicala, fie si numai in ultimii zece ani. Constructorii de masini sunt mereu in cautarea a noi inovatii pentru a castiga noi segmente de piata. Dar sunt toate aceste noi tehnologii benefice pentru consumatori?

Siguranta- odata cu dezvoltarea tehnologiei, lucrurile mai mult s-au complicat. In trecut, masinile nu erau renumite pentru viteza lor. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, viteza automobilelor a crescut. Dar aceasta a dus si la un numar mult mai mare de accidente, de multe ori fatale pentru conducatorii auto, desi tehnologii precum amortizoare sau suspensiile performante au fost adaugate pentru a da masinilor un plus de siguranta si confort. Centura de siguranta, care a devenit populara in anii 80, a redus cu certitudine numarul de victime in accidentele rutiere. Sporirea rezistentei masinilor a fost o alta strategie adoptata pentru numeroase companii producatoare de automobile. De asemenea, siguranta tuturor celor din jur a fost imbunatatita prin sisteme de evacuare din ce in ce mai performante.

Servodirectia- cu siguranta ca a imbunatatit substantial autovehiculele. Acum nu mai trebuie sa folosesti forta pentru a intoarce masina. De asemenea, parcarea cu spatele a devenit un proces simplu pentru oricine. Deci in aceasta privinta putem spune ca tehnologia a generat un impact pozitiv.

Oglinzile laterale imbunatatite. In perioada primelor autovehicule oglinzile laterale nu erau montate. Dar la toate masinile contemporane vei intalni oglinzi laterale. Aceste oglinzi sunt extrem de folositoare, atat pentru a ne putea asigura din spate, cat si pentru a face deplasarile cu spatele, pentru a parca cu spatele etc. Acestea fac condusul mai usor si mai sigur.

Cutia de viteze automata. Unele persoane considera sofatul ca o activitate complicata deoarece trebuie schimbate vitezele in mod frecvent. Pentru a veni in ajutorul acestor oameni, noile autovehicule sunt prevazute cu cutie de viteze automata, soferului fiind suficient sa actioneze pedalele de aceleratie si pe cea de frana. Inovatia a fost un miracol pentru persoanele cu reflexe limitate si pentru persoanele aflate la o varsta mai inaintata. Aceste persoane au acum posibilitatea de a conduce o masina, intrucat mai inainte erau dependente de transportul in comun.

Hartile cu GPS. Sistemul de pozitionare globala a fost si el o inovatie folositoare. Aceasta implica harta drumurilor care duc la destinatie, ce pot fi vizualizate pe un ecran incorporat. Aceasta face ca sofatul sa fie mai usor si chiar mai sigur datorita indicatiilor vocale care fac superflua distribuirea atentiei la drum si la harta.

Muzica si sistemul de aer conditionat. Masinile noi au sisteme audio si de aer conditionat instalate, fapt pentru care sofatul devine o experienta placuta.