eOriginals

Un blog unde poti publica articole in mod gratuit.
Pe eOriginals gasiti informatii din orice domeniu de interes.Un somn bun echivaleaza cu o viata sanatoasa

Ziua buna incepe de dimineata, asa spune un proverb romanesc in care avem o incredere totala. Adevarul este ca, atunci cand te trezesti cu zambetul pe buze, te poti bucura de o zi perfecta, in timp ce diminetile care genereaza dureri de spate, oboseala sau lipsa totala de chef, duc la zile mai putin placute.

Desi ar putea fi responsabile mai multe elemente de un somn neplacut, salteaua este principalul element. O saltea buna poate sa duca la o viata perfecta, in timp ce o saltea de proasta calitate poate sa genereze probleme.

Cum alegi o saltea buna?

Ai putea sa te intrebi acest lucru iar raspunsul este unul destul de complex. Fara doar si poate, o buna parte a vietii tale ai dormit pe o saltea ce nu a fost realizata cu prea multe studii sau de producatori cu cuonstinte medicale serioase. Din fericire, astazi exista numerosi producatori de saltele deosebit de performanti, care iti pot oferi o saltea personalizata in functie de necesitatile pe care le ai. Materialele sunt foarte diversificate, marimile saltelelor sunt si ele foarte variate iar optiunile sunt uriase, lucru care se poate vedea intr-un magazin de saltele precum cel de aici.

Daca vrei salteaua perfecta insa, trebuie sa tii cont de urmatoarele criterii:

  • Istoricul pe care il ai in somn. Da! Salteaua pe care ai dormit intreaga viata poate sa decida tipul de saltea pe care urmeaza sa il cumperi. De regula, este indicat sa ai o continuitate in acest sens, asadar, daca dormi pe o saltea cu arcuri, incearca sa cumperi tot o saltea cu arcuri, insa mult mai performanta.
  • Greutatea corporala. Conteaza foarte mult presiunea care este pusa pe saltea. Multe saltele rezista la corpuri de pana la 90 de kg, in timp ce altele sunt rezistente chiar si la greutati ce depasesc 100. Cel mai dificil este sa alegi o saltea in functie de acest criteriu daca obisnuiesti sa dormi alaturi de cineva.
  •  Starea de sanatate pe care o ai. Inainte de a achizitiona o saltea noua este indicat sa faci un test medical. Starea de sanatate pe care o ai poate sa decida tipul de saltea pe care urmeaza sa il cumperi. Asigura-te ca ai cat mai multe informatii despre saltele si modul in care acestea se comporta si alege sa faci achizitia dintr-un magazin in care exista profesionisti in domeniu.